Elevrecension: Om jag kunde drömma

Jag har läst boken Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer, som är en engelsk författare. Bokens originaltitel är Twilight. Den kom ut 2006 på svenska (2005 på engelska). Detta är den första boken i Twilight serien. Den finns även i en film som är baserad på boken Boken är skriven som en kärleks roman men det är också lite fantasi med tanke på vampyrena. Det utspelar sig i Forks som är en lite regniga stad i Wasington och i highschool miljö. Boken är skriven ur Bellas perspektiv som är en av de två huvudpersonerna i boken.

Bella vanlig tjej från Phoenix men klumpig som drar sig till olyckor. Men hon har en otrolig kärlek till alla sina med människor, det finns inget som hon inte skule göra för sina nära. Hon är en duktig tjej i skolan.

Edward blev vampyr när han blev bitten av Carlisle, när han var sjuk i Spanska sjukan och var nära att dö. Sedan dess så är Edward alltid sjuton år. Han har en förmåga att kunna läsa andras tankar men Bellas tankar kan han inte läsa vilket gör honom frustrerad men även fascinerad

Bella flyttar från stora Phoenix till lilla Forks för att bo med sin pappa. För att hennes mamma som hon har bott med innan har träffat Phil som är basboll spelare som behöver resa väldigt mycket. I skolan i Phoenix så har Bella alltid känt sig utanför så hon blev förvånad över alla nya vänner som hon fick i en nya skolan. Även killarna som försöker få hennes uppmärksamhet. På biologi lektonen träffade Bella, Edward för första gången.  Hon blir genast hemligt förälskad i Edward.

Mitt favorit citat från boken är “Jag ar säker på tre saker. Det första var att Edward var en Vampyr.

Jag tycker att boken är skriven på ett enkelt sätt, som går fort att läsa. Men det finns vissa svåra ord som man kanske behöver kolla upp.

Jag gillade boken väldigt mycket och vill jätte gärna läsa fortsättningarna, även om jag har sätt filmerna. För jag tycker att man får ett annat sätt att se själva handlingen på. Jag tycker att boken var bra för att det är en lagom blandning mellan fantasi och kärleksroman. För jag gillar inte fantasi så mycket men den här boken är nog den första som har fantasi i som jag tycker var bra. Jag ger den betyget 4 av 5 stjärnor.

Stephenie Meyers första bok var just Om jag kunde drömma, denna boken blev en stor succé och den blev 1:a på bestsellerlistan. Stephenie blev utsedd till Årets författare 2008 och var också den bäst säljande författaren med över 29 miljoner såld böcker. Hon är idag 41 år gammal och har skrivit sju böcker. När hon var lite så var hennes dröm att bli dansare men sen upptäckte hon skrivandet och blev författare. Det var dansen och musiken som inspirerade henne till att bli författare för hon ville göra något där man kunde uttrycka känslor.

Skriven av en elev på skolan