Elevrecension: En dans på rosor

Jag har läst boken “En dans på rosor” som är skriven av Reginald Hill.

Reginald Hill föddes den 3 april 1936, han var först läkare men sen började han med att skriva böcker, efter de har han skrivit många kända kriminal romaner för det är den sortens böcker han skrev.

Den första boken han skrev var Debutromanen A Clubbable Woman  och den gavs ut 1970. Nästan alla hans böcker får han inspiration från den brittiska TV serien ett fall för Dalziel och Pascoe. Reginald Hill dog den 12 januari 2012 i Coumbia pga hjärntumör.

En dans på rosor gavs ut 2006 och blev väldigt populär fort. Det är en kriminal roman med lite spänning, drama och romantik.

Jag tycker denna bok passar till ungdomar, den kan vara lite svår läst så jag rekommenderar den till vana läsare. Huvud personerna i filmen tycker jag är Patrik ,Florence, Daphene, Peter och Dick Elgood för att boken handlar mycket om vad som händer dom.

Handling:

Rosemont house betyder jättemycket för Florence.  De har en stor fin trädgård som hon tar väl hand om. Så när hon ser att hennes systerdotter visar intresse för trädgården ärver hon den.

Patrick är en rik man med vackert hus stora ägodelar och 2 barn, det är framgångar med hans företag, men när en av hans medarbetare avlider i Florence rabatt börjar hans chef Dick undra om allt står rätt till.

Det blir Peter som får ta hand om fallet för Patriks fru är bra kompis med Peter.

Peter fortsätter med fallet och han upptäcker att de har skett många konstiga dödsfall och att det hade kunnat gynna Patrik både på jobbet och privat.

Frågan är om det är så att de dödsfallen gynnade Patrik och att de var han som låg bakom de?

Eller att det är någon annan, i så fall vem?

Jag skulle gett boken 8 av 10 stjärnor för att det som är bra är att det händer ganska mycket och det är skrivet så att man får en bra inlevelse.

Men det dåliga är att det kan vara svårt att hänga med i den.

Citat:

“ Om jag visste, sa han. Han såg på henne några sekunder, suckade, tog hennes hand i sin och sa” Det är nog bäst att ni går tillbaka in i huset.

Jag något att berätta. Men först tror jag det är säkrast att du berättar allt du vet om den här mrs Ellie Pascoe.”

Skriven av en elev på skolan